לכל חג יש מוצאי חג, וכדי לא להגיע לשם עם כמה קילוגרמים מיותרים, חייבים לתכנן מראש את הארוחות ולזהות את החולשות שלנו. מה שיכול לעזור לנו לעמוד במשימה הזו, הוא העניין "הקטן" הזה שלא הרבה חושבים עליו – אלו ממש לא החגים הראשונים שלנו, וכל חג חוזר על עצמו בדיוק באותו אופן מדי שנה – ולכן אנחנו בהחלט יכולים לדעת מה מצפה לנו ואיך להתמודד עם זה.
ראשית אכילה במחשבה תחילה
בחירת מנות ראשיות חכמה:
כשאתה בוחר במנה ראשית, בחר בחלבון טהור כמו עוף או דג. נסה להימנע ממנות מטוגנות או בשר מעובד.
הוספת מנות צמחוניות:
הוסף מספר ירקות וסלטים לארוחה. הם ימלאו את הקיבה וגם יגבירו את חווית האכילה.
שליטה ב"חולשות"
השקע במנות שהן "נקודות התורפה" שלך: אם יש לך מנות שאתה יודע מראש שממש קשה לך לעמוד בפניהן, אל תוותר עליהן, אלא אכול מנה קטנה מהן על מנת להשביע את הצורך הפסיכולוגי ובה בעת למנוע צריכת מנה שלמה.
לנצח את הנשנושים
קינוחים: אם ישנה ארוחה נוספת של נשנושים לאחר הארוחה הראשית, הימנע מצריכת מנה גדולה. בחר במנה קטנה או בפעילות אחרת שתענה על הצורך הנפשי בנשנושים.
כמות מתונה: אם ישנו מבחר של כמה מנות עיקריות, בחר בכמות מתונה שתתאים לך.
בטוב טעם: אם יש לך רצון לטעום מכל מגוון המנות המוצעות, עשה זאת, אבל טעם אותן בכמויות קטנות כדי למנוע צריכת כמויות גדולות של מזון.
נהל את "החטאים" בזמן אירועים
מודעות: הכר את רגשותיך ומצב הרוח שלך כאשר אתה אוכל. אם אתה רואה שאתה נשלט מבולמוסי אכילה נסה למצוא פתרון לנטייה להפרעות אלו, כך שהבולמוסים לא יתחילו – למשל לוותר על טעימת המאכל שמתחיל את הבולמוס הבלתי ניתן לעצירה.
לסיכום, ניהול הנטייה לאכילה המוגזמת דורש התמדה ומודעות. כדאי להתייעץ עם מומחה בתחום כדי לקבוע אילו הפרעות אכילה הן נקודות התורפה שלך, ולנסח תוכנית אישית לניהולן.